Pierre Motorsport http://pierremotorsport.com Fri, 21 Oct 2022 06:30:06 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 För dig som köpt elbil – så här kan du ladda den hemma http://pierremotorsport.com/for-dig-som-kopt-elbil-sa-har-kan-du-ladda-den-hemma/ Fri, 21 Oct 2022 05:30:00 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=166 Har du precis köpt, eller funderar på att köpa en egen elbil? Då är det viktigt att se till att laddningen kan ske smidigt och enkelt. Du kanske inte har någon laddningsstation i närheten, eller så vill du helt enkelt kunna ladda bilen hemma. Oavsett, ta en titt här!

Egen laddbox

För att ladda bilden hemma kan du installera en egen laddbox vid parkeringsplatsen. På så sätt har du nära till bilen, men du kan också ladda den under natten. En laddbox hemma har generellt än lägre effekt än en snabbladdningsstation, vilket tar lite längre tid, men innebär också mindre slitage på batteriet. I slutändan är alltså det smidigaste och mest hållbara alternativet för din bil att ladda den hemma under natten!

Varför laddbox?

Men vad är egentligen anledningen till att du borde installera en egen laddbox, varför inte bara koppla sladden till ett eluttag hemma? Att ladda bilden i ett vanligt eluttag innebär stora risker för överhettning på grund av att de inte är konstruerade för de höga effekter som krävs för att ladda en elbil. Det är också viktigt att undersöka elsystemet i ditt hus, för att försäkra dig om att det kan hantera elbilsladdning.

]]>
Fyll ditt garage med bra ha saker http://pierremotorsport.com/fyll-ditt-garage-med-bra-ha-saker/ Wed, 17 Aug 2022 08:32:07 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=164 Garaget har för många betydligt fler funktioner än bara bilförvaring. Det kan vara allt från hobbyverkstad till förvaring av cyklar och sporttillbehör. Något som alltid är bra att ha i garaget är en bra arsenal av verktyg och maskiner, speciellt om du gillar att meka med bilar.

De viktigaste verktygen och maskinerna till garaget

Det finns väldigt mycket olika verktyg och maskiner som du kan köpa till ditt garage. Du behöver också tänka på att du behöver rejält med utrymme för att kunna meka med din bil. Därför är det viktigt att du tänker igenom vad du vill kunna göra i ditt garage. Det finns vissa verktyg som är viktigare än andra därför har vi gjort en lista.

 • Rejäl domkraft
 • Arbetsbänk med verktygstavla
 • 2-21 i ringnycklar
 • 2-21 hylsnycklar
 • Spärrnyckel
 • Tänger
 • Mejslar
 • Slipmaskin
 • Svets
 • Kompressor
 • Högtryckstvätt
 • Motorlyft
 • Slipmaskin
 • 2- pelarlyft

Det finns många fler specialverktyg och annat som kan behövas till ditt garage. Det är bra om du hittar verktyg och maskiner med bra kvalitet du kan till exempel handla här.

Säkerheten i garaget

Något som också är viktigt att tänka på är säkerheten. Det är därför viktigt att du till exempel har en första hjälpen låda och en brandsläckare i ditt garage.

]]>
Praktiskt med cyklar i familjen http://pierremotorsport.com/praktiskt-med-cyklar-i-familjen/ Fri, 11 Feb 2022 11:43:18 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=160

Att välja sitt perfekta färdmedel kan vara svårt, särskilt när du har barn. I dag finns det otaliga alternativ ute på marknaden, men det är viktigt att ha i åtanke hur det färdmedel man väljer påverkar både dig själv och andra. Cykeln är ett praktiskt alternativ för dig som bryr dig om miljön och vill att din familj lever ett aktivt liv.

Välj rätt cykel för dina behov

Beroende på vem du är och vilken livsstil du har behöver du en cykel som passar just dig. När man dessutom är en familj blir variationsbehovet ännu större. Att cykla som familj kan hjälpa till att skapa bra dynamik och dessutom förstärka relationerna mellan familjemedlemmar.

Är ni en barnfamilj behöver ni dock cyklar i både olika storlekar och olika modeller. Att välja vilka cyklar som passar bäst kan därmed bli ännu svårare då. Kom ihåg att alltid göra din bakgrundsforskning på cyklarna du planerar att köpa. Ett bra tips är köp dessa på nätet – onlinehandel gör det enkelt för dig på flera olika sätt. Du kan i lugn och ro shoppa från soffan och dessutom få smidig hemleverans, något som kan vara väldigt viktigt när du handlar cyklar vilka kan vara svåra att frakta på egen hand.

]]>
Fixa till din cykel i vinter – beställ delar till din cykel http://pierremotorsport.com/fixa-till-din-cykel-i-vinter-bestall-delar-till-din-cykel/ Tue, 16 Nov 2021 10:02:28 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=138 En cykel kan vara en dyr investering vilket gör det extra viktigt att se över den med jämna mellanrum. Vintern kommer sakta till oss och varför inte ta tillfället i akt att beställa nya delar redan idag.

Innan du beställer kan det vara bra att göra en ordentlig genomgång av exempelvis växlar och växelreglage. Men det finns naturligtvis flera viktiga komponenter som skivbromsbelägg eller cantileverbromsklossar som behöver ses över.

Ge mycket kärlek till din cykel

När din cykel ger ifrån sig missljud så är det ett tecken på att du behöver åtgärda eller byta ut något. Som ett resultat av ditt engagemang kommer din cykel kunna ge dig fler sköna turer på vägarna i vår. Om din cykel har luftfjädrad framgaffel så kanske det är dags att byta till en ny så färden blir bekväm.

Kvalitet på delarna gör skillnad

Inom motorsporten ställs det höga krav på kvalitet när det gäller reservdelar och detta ska självklart även gälla cyklar. Det finns naturligtvis både bra och mindre bra kvalitet på delar till din cykel och det kan vara bra att veta skillnaden.

Se till att klicka här och beställ delar från en leverantör som håller bra kvalitet och även är certifierad för trygg E handel.

]]>
Tips inför första bilen http://pierremotorsport.com/tips-infor-forsta-bilen/ Thu, 17 Aug 2017 11:48:02 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=129 Att skaffa den första bilen är en av livets stora händelser och det är lätt att förstå varför. Att äga en bil är inte bara att ha tillgång till ett transportmedel. Det innebär också frihet, en känsla av att kunna åka vart man vill. Men vad ska man då tänka på innan man köper sin första bil? Det ska vi titta närmare på idag.

Först och främst måste du fundera över vilken prisklass du ska rikta in dig på. Det kan vara smart att köpa en bil som inte gör dig bankrutt på en gång. Att äga en bil innebär ofta mer kostnader än vad man tror och det vore därför dumt att inte ha några pengar kvar. Vinterdäck, reparationer och bensin är alla kostnader som du behöver kunna betala i framtiden.

Du kan dock spara mycket pengar om du lär dig att laga din bil själv. Du behöver inte kunna allt men ju mer du kan desto mindre pengar måste du lägga på dyra reparationer på en verkstad. Det kan därför vara en god idé om du går i köpa-bil-tankar. Så börja titta runt efter bilar du har råd att köpa. Frihetskänslan när du ger dig ut med din nya bil kommer vara oslagbar. Passa på och njut.

]]>
Utrustning för att köra cross http://pierremotorsport.com/utrustning-for-att-kora-cross/ Thu, 23 Feb 2017 09:50:28 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=124 Vill du eller ditt barn börja köra motocross kommer du att behöva du en hel del grejer utöver själva motorcykeln.motorsport_234605089

Utrustning

Motocross är en rolig och fartfylld sport och är ett utmärkt sätt att motionera. Tittar man på en motocross-tävling kan man tro att det är rent livsfarligt men det är det inte, det är ytterst få allvarliga olyckor inom motocrossen. Men helt riskfritt är det inte. Därför behöver du en hel del skyddsutrustning. Kör du motocross kommer du förr eller senare att köra vält, oftast sker det när du kört länge och är trött och oftast sker det på ett långsamt, knixigt parti av banan. Trots att det inte går så fort behöver du skydd för att inte skada dig.

Minimikrav

Skall du köra motocross på bana krävs det att du har hjälm, ryggskydd, motocross-stövlar, långärmad tröja och grova byxor enligt Svemo Men för säkerhets skull bör du också ha axelskydd, nackskydd, armbågsskydd, knäskydd och glasögon.

Skydden

Viktigaste skyddet är hjälmen som skall vara godkänd och är oftast av typen integralhjälm, dvs den täcker även ansiktet. Motocross-stövlar är också mycket viktiga eftersom det är fötterna som står för den mesta hårda markkontakten när du kör. Kraftiga skyddande handskar behövs också då handskador så som brutna fingrar är mycket vanligt vid omkull åkningar. Övriga skydd, axelskydd, nackskydd och armbågsskydd finns antingen att köpa vart och ett för sig eller integrerade i en jacka. Knäskydden tar vid där stövlarna slutar och det finns också speciella byxor med inbyggd vaddering.

Kläder

Utanpå alla skydden har förarna överdragsbyxor och en överdragsjacka som är lätta att tvätta, för smutsig blir man när man kör. På överdragsjackan kan du sy fast tygmärken som till exempel klubbemblem och sponsorer (om du är framgångsrik).

Motion

Motocross är en perfekt sport för motionärer eftersom det är så roligt att du inte ens märker att du blir trött.

]]>
Marknadsföra motorsport teamet http://pierremotorsport.com/marknadsfora-motorsport-teamet/ Fri, 21 Oct 2016 08:35:31 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=114 Är ni ett team som håller på med motorsport? Då ska ni absolut fortsätta läsa här, visst är det motorer och sporten i först hand som är det viktiga och det är ju det som är det stora nöjet, marknadsföring av teamet är viktigt så fortsätt läs.

embroidered-labels

När det kommer till verktyg och utrustning av motorcykel eller annat fordon så gäller det att det är tipp topp och allt måste fungera vid tävlingarna. Det gäller att hålla efter och se till så att inget är trasigt eller kan gå sönder under racet, även om möjligheterna finns. För att det ska synas att ni hör ihop i samma team så finns det schyssta sätt att få broderade märken att fästa på tränings eller tävlingsoverallen.

Det är ett bra sätt att marknadsföra sitt team med egna broderade märken som man kan sätt på de plagg som man använder. Det kan vara kepsar och overaller både till mekaniker och till de som tävlar och kör. Syns man så finns man och gör man bra ifrån sig i tävlingar så bär man sitt teams logga med stolthet.

]]>
Michael Schumacher – en legend inom motorsport http://pierremotorsport.com/michael-schumacher-en-legend-inom-motorsport/ Thu, 25 Jun 2015 04:09:36 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=63 Michael Schumacher är ett namn som alla motorsportsintresserade är bekant med, till och med de som aldrig sett en enda tävling i någon motorsport har oftast hört detta ikoniska namn.

1345954-schumacher

Att Michael Schumacher är en legend råder det då ingen tvekan om, hans professionella karriär är fylld av priser och rekord, bara en sån sak som att vara den mest framgångsrika formel-1 föraren någonsin är ett rekord som nog ingen kommer att lyckas slå den närmaste tiden, om det någonsin händer alls. Du kan följa alla hans bravader på hans officella website.

Formel 1 karriären

Michael Schumacher debuterade när han var 22 år  i Belgien 1991 och det var för tillverkaren Jordan. Han var aktiv i sporten ändra fram till 2006 då han hade kört för både Benetton och Ferrari, men han gjorde även en återkomst 2010 och körde tre år för Mercedes. Han första världsmästartitel tog han under Benetton 1994 och sin andra kom redan året efter under samma team.Därefter flyttade han team till Ferrari och körde för dem ändra fram till 2006, det var under denna tid som Schumacher verkligen gjorde ett namn för sig själv. Fem år i rad vann han världsmästerskapet, 2000-2004, och avslutade riktigt starkt med 13 förstaplaster under säsongen 2004. Schumachers sista Grand Prix-lopp  körde han den 25 november 2012 i Brasilien, han slutade på trettonde plats i det totala mästerskapet för förare.

Livet utanför motorsport

Schumacher har alltid varit känd som en person som älskar att jaga spänning och adrenalin på många sätt. Förutom sin karriär i motorsport har han ett flertal olika aktiviteter han gärna håller på med, bland dessa hittar man till exempel hästridning, fallskärmshoppning, fotboll, skidåkning, dykning och poker. Schumacher blev i en intervju en gång frågad om det fanns några likheter mellan formel 1 och poker, något som ju låter ganska osannolikt, men Schumacher drog en ganska intressant parallell när han sade att:

“Formel 1 handlar om höghastighets, adrenalinfylld racing. Det låter ganska likt känslan jag får när jag visar min kung hög hand när jag fått min motståndare att slänga bort en mycket, mycket bättre han än min.”

Han fortsatte sedan att tala om de mentala aspekterna om formel 1 racing, hur man måste göra omedelbara val baserade på inte bara vilka planer man har för loppen utan även på den information ha har angående sina motståndare. Och hur lika den situationen kan vara när man sätter sig ned för att spela ett parti. Schumacher är inte den enda formel 1 föraren som fattat tycke för poker, tydligen är det ganska många som gjort samma sak som honom. Många egenskaper man behöver för att vara en bra formel 1 förare är sånt som de kan ta med sig till pokerbordet. Tidigare i år hamnade även Schumacher i tidningen av en annan anledning: för att ha sålt sitt hus i Norge för 24 miljoner, omräknat till svenska kronor. Enligt artikeln är huset 645 m²och har bland annat ett garage stort nog för sju bilar och ett komplett gym med spa.

Top Gear

Top Gear är en brittisk tv-serie om fordon, då främst bilar. Serien har hyllats av både fans och kritiker, i 2012 visade det sig att det var den mest sedda tv-serien i världen. Serien hade en återkommande roll i form av en man i overall och hjälm som kallades The Stig. Under åren har det funnit tre personer som tagit denna roll, den första personen fick sin identitet avslöjad 2003 och byttes därför ut mot en annan. Tyvärr så blev även denna persons identitet avslöjad 2010 så en tredje Stig togs in. Nu bestämde sig serien att de själva skulle visa vem som var den nya Stig i första avsnittet av den 13:e säsongen. Och när de satt där i sofforna var det Michael Schumacher som tog av sig hjälmen.

]]>
Svenska kända rallyförare http://pierremotorsport.com/svenska-kanda-rallyforare/ Wed, 24 Jun 2015 08:58:31 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=78 Sverige var länge ett dominerande land när det kom till rally. Det gällde framför allt tiden direkt efter andra världskriget när Europa låg i ruiner medan den svenska bilindustrin var intakt och producerade bilar för världsmarknaden. Trots att det var under efterkrigstiden var bilsporten ett väldigt populärt tidsfördriv.Det svenska märke som framförallt satsade på sportighet var Saab. De fick också sin första stora stjärna; en man av folket som egentligen var alldeles för stor för den lilla Saab han körde. Namnet var Erik Carlsson med smeknamnet ”på taket” för sina otaliga vurpor. Trots detta kom han att bli en stor ikon för svensk rallysport.På 1970-talet kördes VM i rally för första gången och den allra första världsmästaren var en svensk vid namn Björn Waldegård från Rö i Uppland. Björn kom sedan att bli det dominerande namnet bland svenska rallyförare. Han blev främst förknippad med Porsche men så småningom också Lancia, Volkswagen och Toyota. Han körde sitt sista internationella rally 1990 vid 47 års ålder.Vår tredje internationellt kända storstjärna heter Stig Blomqvist. Hans storhetstid var framför allt på 1980-talet men hans genombrottsår kom redan 1971. Stig Blomqvist tog världsmästartiteln i rally år 1984 och hade under åren därefter placeringar i den översta toppen. I Sverige blev han mest uppskattad för att han tog hem det Svenska Rallyt inte mindre än sju gånger.

]]>
Kända båtsporter http://pierremotorsport.com/kanda-batsporter/ Wed, 17 Jun 2015 08:51:31 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=86 Det finns många olika sorters flytetyg som kan betecknas som båtar. Den främsta skiljelinjen går dock mellan sådan som drivs av motorer och de övriga. För övriga båtar är det segling eller handdrivning i antingen paddling eller rodd som gäller.Vilken form av båt man än har så har det alltid funnits en vilja att tävla mot varandra. För att göra förutsättningarna någorlunda rättvisa har man delat in tävlande i olika kategorier och klasser. Motorbåtar och segelbåtar har inga som helst förutsättningar att tävla mot varandra.De allra mest kända båtsporterna är därför i grenarna kappsegling och motorbåtsracing.Vid kappsegling kör man en bana som är utmärkt med bojar och denna bana ska seglas på kortast möjligast tid. Alla startar samtidigt, och tiden räknas från startskottet fram tills det att man når mållinjen som är markerad av två bojar. Målet är att runda varenda boj i banan i etablerad turordning och sedan passera mållinjen före alla andra.Motorbåtssporter är enklare att förstå. Här finns till exempel offshore racing och rundbana där offshore oftast innebär ett endurance-lopp. Här finns naturliga rundningsmärken som till exempel öar, vilket bäddar för en oregelbunden bana. Det största och mest kända offshore-racet är Roslagsloppet som körs i Norra Europa.

]]>