Pierre Motorsport http://pierremotorsport.com Thu, 23 Mar 2023 09:40:24 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Smidigt med ett takräcke på din bil http://pierremotorsport.com/smidigt-med-ett-takracke-pa-din-bil/ Tue, 21 Feb 2023 03:30:00 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=172 Att utrusta bilen med takräcke innebär många fördelar. Inte minst ger det dig möjlighet att frakta extra last på bilens tak. På så sätt sparar du plats inuti bilen och gör det möjligt att ta med sig mer än vad som annars skulle vara möjligt.

Takräcket gör det också möjligt att resa mer flexibelt. Genast blir det möjligt att ta med sig utrustning för olika aktiviteter, som exempelvis cykel, skidor eller campingutrustning, utan att behöva oroa sig för att det ska ta upp för mycket plats i bilen eller rent av att du inte för med dig allt.

Takräcken är enkelt att montera på och ta av efter behov. Många moderna takräcken är också lätta och aerodynamiskt utformade, vilket gör att det inte påverkar bilens bränsleförbrukning alltför mycket.

Ska du resa långt med mycket packning på taket bör du emellertid vara medveten om att bränsleförbrukningen kan påverkas. Det påverkar i synnerhet för dig som har elbil, där räckvidden kan bli kortare. Planera därför din resa väl och stanna för laddning lite tidigare än vad du annars skulle göra.

Sammanfattningsvis innebär takräcket många fördelar för dig som bilägare. Vill du veta mer om takräcke kan du fortsätta läsa på den här sidan.

]]>
För dig med ett stort intresse för Formel 1 och motorsport http://pierremotorsport.com/for-dig-med-ett-stort-intresse-for-formel-1-och-motorsport/ Mon, 09 Jan 2023 03:00:00 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=170 Om du gillar Formel 1 och annan motorsport finns det inget bättre än att åka på en resa och se ett lopp live. Det är verkligen en fantastisk känsla att vara på plats. Just nu är det över 20 lopp på kalendern i Formel 1.

Alltså har du goda chanser att hitta ett passande lopp. Du kan kolla in f1-resor här om du vill se vad som är aktuellt nästa år. Dessutom kan du boka in paketresor där du får allt betalt.

Dela upplevelsen med andra

Ytterligare en anledning för att åka på ett Formel 1-lopp är att du har möjlighet att dela det med andra i din närhet. Det är sannerligen en fantastisk upplevelse som man kan ha med sig hela livet. Kanske får ni även en titt på någon utav förarna? När du är på plats kan du inte bara njuta av loppet utan även allt som pågår runt omkring. Det är minst lika spännande som att se bilarna på banan. Några av de närmaste loppen går av stapeln i Nederländerna, Belgien och Ungern. Tänk dock på att hotellen snabbt blir uppbokade under dessa perioder oavsett land.

]]>
Ta hand om din motorcykel – byt motorolja i vinter http://pierremotorsport.com/ta-hand-om-din-motorcykel-byt-motorolja-i-vinter/ Thu, 08 Dec 2022 03:00:00 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=168 Att köra motorcykel kan vara bland den skönaste känslan som finns. Det går väldigt snabbt och du har en stor frihet att köra på ett sätt som inget annat fordon har möjlighet till. Dessutom väljer många att köra motorcykel året om. Trots att du behöver ta hand om motorcykeln på olika sätt är det framförallt viktigt att byta motorolja under vintern.

Varför du ska byta motorolja vintertid

Det är oerhört viktigt att byta motorolja i din motorcykel framförallt under vintern. Oavsett om du har en helt ny eller äldre motorcykel ska du helst byta motorolja före vintern startar. Anledningen är att förhindra att det uppstår korrosion i motorn. Med andra ord innebär det att glömmer du bort att byta motorolja riskerar du att det kan uppstå frätning i form av rost i motorn.

Du kan hitta många olika sorters motoroljor som passar din motorcykel. Oavsett om du behöver mineralolja eller delsyntetiska motoroljor kan du hitta det på rätt hemsida. Dessutom brukar det också finnas helsyntetiska motoroljor om det skulle passa bäst för dig. Så undvik frätning på motorcykeln genom att byta motorolja i tid. Var ute i god tid innan vintern börjar. Olika sorters motoroljor som kan passa din motorcykel kan hittas här.

]]>
För dig som köpt elbil – så här kan du ladda den hemma http://pierremotorsport.com/for-dig-som-kopt-elbil-sa-har-kan-du-ladda-den-hemma/ Fri, 21 Oct 2022 05:30:00 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=166 Har du precis köpt, eller funderar på att köpa en egen elbil? Då är det viktigt att se till att laddningen kan ske smidigt och enkelt. Du kanske inte har någon laddningsstation i närheten, eller så vill du helt enkelt kunna ladda bilen hemma.

Egen laddbox

För att ladda bilden hemma kan du installera en egen laddbox vid parkeringsplatsen. På så sätt har du nära till bilen, men du kan också ladda den under natten. En laddbox hemma har generellt än lägre effekt än en snabbladdningsstation, vilket tar lite längre tid, men innebär också mindre slitage på batteriet. I slutändan är alltså det smidigaste och mest hållbara alternativet för din bil att ladda den hemma under natten!

Varför laddbox?

Men vad är egentligen anledningen till att du borde installera en egen laddbox, varför inte bara koppla sladden till ett eluttag hemma? Att ladda bilden i ett vanligt eluttag innebär stora risker för överhettning på grund av att de inte är konstruerade för de höga effekter som krävs för att ladda en elbil. Det är också viktigt att undersöka elsystemet i ditt hus, för att försäkra dig om att det kan hantera elbilsladdning.

]]>
Fyll ditt garage med bra ha saker http://pierremotorsport.com/fyll-ditt-garage-med-bra-ha-saker/ Wed, 17 Aug 2022 08:32:07 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=164 Garaget har för många betydligt fler funktioner än bara bilförvaring. Det kan vara allt från hobbyverkstad till förvaring av cyklar och sporttillbehör. Något som alltid är bra att ha i garaget är en bra arsenal av verktyg och maskiner, speciellt om du gillar att meka med bilar.

De viktigaste verktygen och maskinerna till garaget

Det finns väldigt mycket olika verktyg och maskiner som du kan köpa till ditt garage. Du behöver också tänka på att du behöver rejält med utrymme för att kunna meka med din bil. Därför är det viktigt att du tänker igenom vad du vill kunna göra i ditt garage. Det finns vissa verktyg som är viktigare än andra därför har vi gjort en lista.

 • Rejäl domkraft
 • Arbetsbänk med verktygstavla
 • 2-21 i ringnycklar
 • 2-21 hylsnycklar
 • Spärrnyckel
 • Tänger
 • Mejslar
 • Slipmaskin
 • Svets
 • Kompressor
 • Högtryckstvätt
 • Motorlyft
 • Slipmaskin
 • 2- pelarlyft

Det finns många fler specialverktyg och annat som kan behövas till ditt garage. Det är bra om du hittar verktyg och maskiner med bra kvalitet du kan till exempel handla här.

Säkerheten i garaget

Något som också är viktigt att tänka på är säkerheten. Det är därför viktigt att du till exempel har en första hjälpen låda och en brandsläckare i ditt garage.

]]>
Praktiskt med cyklar i familjen http://pierremotorsport.com/praktiskt-med-cyklar-i-familjen/ Fri, 11 Feb 2022 11:43:18 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=160

Att välja sitt perfekta färdmedel kan vara svårt, särskilt när du har barn. I dag finns det otaliga alternativ ute på marknaden, men det är viktigt att ha i åtanke hur det färdmedel man väljer påverkar både dig själv och andra. Cykeln är ett praktiskt alternativ för dig som bryr dig om miljön och vill att din familj lever ett aktivt liv.

Välj rätt cykel för dina behov

Beroende på vem du är och vilken livsstil du har behöver du en cykel som passar just dig. När man dessutom är en familj blir variationsbehovet ännu större. Att cykla som familj kan hjälpa till att skapa bra dynamik och dessutom förstärka relationerna mellan familjemedlemmar.

Är ni en barnfamilj behöver ni dock cyklar i både olika storlekar och olika modeller. Att välja vilka cyklar som passar bäst kan därmed bli ännu svårare då. Kom ihåg att alltid göra din bakgrundsforskning på cyklarna du planerar att köpa. Ett bra tips är köp dessa på nätet – onlinehandel gör det enkelt för dig på flera olika sätt. Du kan i lugn och ro shoppa från soffan och dessutom få smidig hemleverans, något som kan vara väldigt viktigt när du handlar cyklar vilka kan vara svåra att frakta på egen hand.

]]>
Fixa till din cykel i vinter – beställ delar till din cykel http://pierremotorsport.com/fixa-till-din-cykel-i-vinter-bestall-delar-till-din-cykel/ Tue, 16 Nov 2021 10:02:28 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=138 En cykel kan vara en dyr investering vilket gör det extra viktigt att se över den med jämna mellanrum. Vintern kommer sakta till oss och varför inte ta tillfället i akt att beställa nya delar redan idag.

Innan du beställer kan det vara bra att göra en ordentlig genomgång av exempelvis växlar och växelreglage. Men det finns naturligtvis flera viktiga komponenter som skivbromsbelägg eller cantileverbromsklossar som behöver ses över.

Ge mycket kärlek till din cykel

När din cykel ger ifrån sig missljud så är det ett tecken på att du behöver åtgärda eller byta ut något. Som ett resultat av ditt engagemang kommer din cykel kunna ge dig fler sköna turer på vägarna i vår. Om din cykel har luftfjädrad framgaffel så kanske det är dags att byta till en ny så färden blir bekväm.

Kvalitet på delarna gör skillnad

Inom motorsporten ställs det höga krav på kvalitet när det gäller reservdelar och detta ska självklart även gälla cyklar. Det finns naturligtvis både bra och mindre bra kvalitet på delar till din cykel och det kan vara bra att veta skillnaden.

Se till att klicka här och beställ delar från en leverantör som håller bra kvalitet och även är certifierad för trygg E handel.

]]>
Tips inför första bilen http://pierremotorsport.com/tips-infor-forsta-bilen/ Thu, 17 Aug 2017 11:48:02 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=129 Att skaffa den första bilen är en av livets stora händelser och det är lätt att förstå varför. Att äga en bil är inte bara att ha tillgång till ett transportmedel. Det innebär också frihet, en känsla av att kunna åka vart man vill. Men vad ska man då tänka på innan man köper sin första bil? Det ska vi titta närmare på idag.

Först och främst måste du fundera över vilken prisklass du ska rikta in dig på. Det kan vara smart att köpa en bil som inte gör dig bankrutt på en gång. Att äga en bil innebär ofta mer kostnader än vad man tror och det vore därför dumt att inte ha några pengar kvar. Vinterdäck, reparationer och bensin är alla kostnader som du behöver kunna betala i framtiden.

Du kan dock spara mycket pengar om du lär dig att laga din bil själv. Du behöver inte kunna allt men ju mer du kan desto mindre pengar måste du lägga på dyra reparationer på en verkstad. Det kan därför vara en god idé om du går i köpa-bil-tankar. Så börja titta runt efter bilar du har råd att köpa. Frihetskänslan när du ger dig ut med din nya bil kommer vara oslagbar. Passa på och njut.

]]>
Utrustning för att köra cross http://pierremotorsport.com/utrustning-for-att-kora-cross/ Thu, 23 Feb 2017 09:50:28 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=124 Vill du eller ditt barn börja köra motocross kommer du att behöva du en hel del grejer utöver själva motorcykeln.motorsport_234605089

Utrustning

Motocross är en rolig och fartfylld sport och är ett utmärkt sätt att motionera. Tittar man på en motocross-tävling kan man tro att det är rent livsfarligt men det är det inte, det är ytterst få allvarliga olyckor inom motocrossen. Men helt riskfritt är det inte. Därför behöver du en hel del skyddsutrustning. Kör du motocross kommer du förr eller senare att köra vält, oftast sker det när du kört länge och är trött och oftast sker det på ett långsamt, knixigt parti av banan. Trots att det inte går så fort behöver du skydd för att inte skada dig.

Minimikrav

Skall du köra motocross på bana krävs det att du har hjälm, ryggskydd, motocross-stövlar, långärmad tröja och grova byxor enligt Svemo Men för säkerhets skull bör du också ha axelskydd, nackskydd, armbågsskydd, knäskydd och glasögon.

Skydden

Viktigaste skyddet är hjälmen som skall vara godkänd och är oftast av typen integralhjälm, dvs den täcker även ansiktet. Motocross-stövlar är också mycket viktiga eftersom det är fötterna som står för den mesta hårda markkontakten när du kör. Kraftiga skyddande handskar behövs också då handskador så som brutna fingrar är mycket vanligt vid omkull åkningar. Övriga skydd, axelskydd, nackskydd och armbågsskydd finns antingen att köpa vart och ett för sig eller integrerade i en jacka. Knäskydden tar vid där stövlarna slutar och det finns också speciella byxor med inbyggd vaddering.

Kläder

Utanpå alla skydden har förarna överdragsbyxor och en överdragsjacka som är lätta att tvätta, för smutsig blir man när man kör. På överdragsjackan kan du sy fast tygmärken som till exempel klubbemblem och sponsorer (om du är framgångsrik).

Motion

Motocross är en perfekt sport för motionärer eftersom det är så roligt att du inte ens märker att du blir trött.

]]>
Marknadsföra motorsport teamet http://pierremotorsport.com/marknadsfora-motorsport-teamet/ Fri, 21 Oct 2016 08:35:31 +0000 http://pierremotorsport.com/?p=114 Är ni ett team som håller på med motorsport? Då ska ni absolut fortsätta läsa här, visst är det motorer och sporten i först hand som är det viktiga och det är ju det som är det stora nöjet, marknadsföring av teamet är viktigt så fortsätt läs.

embroidered-labels

När det kommer till verktyg och utrustning av motorcykel eller annat fordon så gäller det att det är tipp topp och allt måste fungera vid tävlingarna. Det gäller att hålla efter och se till så att inget är trasigt eller kan gå sönder under racet, även om möjligheterna finns. För att det ska synas att ni hör ihop i samma team så finns det schyssta sätt att få broderade märken att fästa på tränings eller tävlingsoverallen.

Det är ett bra sätt att marknadsföra sitt team med egna broderade märken som man kan sätt på de plagg som man använder. Det kan vara kepsar och overaller både till mekaniker och till de som tävlar och kör. Syns man så finns man och gör man bra ifrån sig i tävlingar så bär man sitt teams logga med stolthet.

]]>