Michael Schumacher – en legend inom motorsport

Michael Schumacher är ett namn som alla motorsportsintresserade är bekant med, till och med de som aldrig sett en enda tävling i någon motorsport har oftast hört detta ikoniska namn.

1345954-schumacher

Att Michael Schumacher är en legend råder det då ingen tvekan om, hans professionella karriär är fylld av priser och rekord, bara en sån sak som att vara den mest framgångsrika formel-1 föraren någonsin är ett rekord som nog ingen kommer att lyckas slå den närmaste tiden, om det någonsin händer alls. Du kan följa alla hans bravader på hans officella website.

Formel 1 karriären

Michael Schumacher debuterade när han var 22 år  i Belgien 1991 och det var för tillverkaren Jordan. Han var aktiv i sporten ändra fram till 2006 då han hade kört för både Benetton och Ferrari, men han gjorde även en återkomst 2010 och körde tre år för Mercedes. Han första världsmästartitel tog han under Benetton 1994 och sin andra kom redan året efter under samma team.Därefter flyttade han team till Ferrari och körde för dem ändra fram till 2006, det var under denna tid som Schumacher verkligen gjorde ett namn för sig själv. Fem år i rad vann han världsmästerskapet, 2000-2004, och avslutade riktigt starkt med 13 förstaplaster under säsongen 2004. Schumachers sista Grand Prix-lopp  körde han den 25 november 2012 i Brasilien, han slutade på trettonde plats i det totala mästerskapet för förare.

Livet utanför motorsport

Schumacher har alltid varit känd som en person som älskar att jaga spänning och adrenalin på många sätt. Förutom sin karriär i motorsport har han ett flertal olika aktiviteter han gärna håller på med, bland dessa hittar man till exempel hästridning, fallskärmshoppning, fotboll, skidåkning, dykning och poker. Schumacher blev i en intervju en gång frågad om det fanns några likheter mellan formel 1 och poker, något som ju låter ganska osannolikt, men Schumacher drog en ganska intressant parallell när han sade att:

“Formel 1 handlar om höghastighets, adrenalinfylld racing. Det låter ganska likt känslan jag får när jag visar min kung hög hand när jag fått min motståndare att slänga bort en mycket, mycket bättre han än min.”

Han fortsatte sedan att tala om de mentala aspekterna om formel 1 racing, hur man måste göra omedelbara val baserade på inte bara vilka planer man har för loppen utan även på den information ha har angående sina motståndare. Och hur lika den situationen kan vara när man sätter sig ned för att spela ett parti. Schumacher är inte den enda formel 1 föraren som fattat tycke för poker, tydligen är det ganska många som gjort samma sak som honom. Många egenskaper man behöver för att vara en bra formel 1 förare är sånt som de kan ta med sig till pokerbordet. Tidigare i år hamnade även Schumacher i tidningen av en annan anledning: för att ha sålt sitt hus i Norge för 24 miljoner, omräknat till svenska kronor. Enligt artikeln är huset 645 m²och har bland annat ett garage stort nog för sju bilar och ett komplett gym med spa.

Top Gear

Top Gear är en brittisk tv-serie om fordon, då främst bilar. Serien har hyllats av både fans och kritiker, i 2012 visade det sig att det var den mest sedda tv-serien i världen. Serien hade en återkommande roll i form av en man i overall och hjälm som kallades The Stig. Under åren har det funnit tre personer som tagit denna roll, den första personen fick sin identitet avslöjad 2003 och byttes därför ut mot en annan. Tyvärr så blev även denna persons identitet avslöjad 2010 så en tredje Stig togs in. Nu bestämde sig serien att de själva skulle visa vem som var den nya Stig i första avsnittet av den 13:e säsongen. Och när de satt där i sofforna var det Michael Schumacher som tog av sig hjälmen.