Smidigt med ett takräcke på din bil

Att utrusta bilen med takräcke innebär många fördelar. Inte minst ger det dig möjlighet att frakta extra last på bilens tak. På så sätt sparar du plats inuti bilen och gör det möjligt att ta med sig mer än vad som annars skulle vara möjligt.

Takräcket gör det också möjligt att resa mer flexibelt. Genast blir det möjligt att ta med sig utrustning för olika aktiviteter, som exempelvis cykel, skidor eller campingutrustning, utan att behöva oroa sig för att det ska ta upp för mycket plats i bilen eller rent av att du inte för med dig allt.

Takräcken är enkelt att montera på och ta av efter behov. Många moderna takräcken är också lätta och aerodynamiskt utformade, vilket gör att det inte påverkar bilens bränsleförbrukning alltför mycket.

Ska du resa långt med mycket packning på taket bör du emellertid vara medveten om att bränsleförbrukningen kan påverkas. Det påverkar i synnerhet för dig som har elbil, där räckvidden kan bli kortare. Planera därför din resa väl och stanna för laddning lite tidigare än vad du annars skulle göra.

Sammanfattningsvis innebär takräcket många fördelar för dig som bilägare. Vill du veta mer om takräcke kan du fortsätta läsa på den här sidan.