Ta hand om din motorcykel – byt motorolja i vinter

Att köra motorcykel kan vara bland den skönaste känslan som finns. Det går väldigt snabbt och du har en stor frihet att köra på ett sätt som inget annat fordon har möjlighet till. Dessutom väljer många att köra motorcykel året om. Trots att du behöver ta hand om motorcykeln på olika sätt är det framförallt viktigt att byta motorolja under vintern.

Varför du ska byta motorolja vintertid

Det är oerhört viktigt att byta motorolja i din motorcykel framförallt under vintern. Oavsett om du har en helt ny eller äldre motorcykel ska du helst byta motorolja före vintern startar. Anledningen är att förhindra att det uppstår korrosion i motorn. Med andra ord innebär det att glömmer du bort att byta motorolja riskerar du att det kan uppstå frätning i form av rost i motorn.

Du kan hitta många olika sorters motoroljor som passar din motorcykel. Oavsett om du behöver mineralolja eller delsyntetiska motoroljor kan du hitta det på rätt hemsida. Dessutom brukar det också finnas helsyntetiska motoroljor om det skulle passa bäst för dig. Så undvik frätning på motorcykeln genom att byta motorolja i tid. Var ute i god tid innan vintern börjar. Olika sorters motoroljor som kan passa din motorcykel kan hittas här.